Zonneboiler Itho

Voor iedere situatie een passende zonneboiler

Royaal warm water en tóch zuinig omgaan met het milieu; dat is het voordeel van een zonneboiler. Met een zonneboiler bespaart u bijna de helft op uw energieverbruik en voorkomt u dus veel CO2-uitstoot. Itho Daalderop heeft voor iedere situatie een passende zonneboiler.

Itho Solior

De Solior is een plug-en-play-zonneboiler, die in zijn geheel op het dak wordt geplaatst. De Solior is met name geschikt als u een plat dak heeft.

De zonnecollector vangt het zonlicht op en zet dit direct om in bruikbare warmte. Omdat het opslagvat en de zonnecollector geïntegreerd zijn in één geheel, gaat er geen warmte verloren. Door het natuurlijke proces van warmte die stijgt t.o.v. kouder water (thermosifonwerking), is er geen besturing of pomp nodig in de Solior. Door goede isolatie verliest de boiler ’s nachts nauwelijks warmte.

    
  • Volledig geïnstalleerd op het dak
  • Eenvoudig en snel te installeren en onderhoudsarm
  • Bespaart tot 40 á 50% van het energieverbruik voor warm water

Complete Sets

Met de Voorverwarmer bespaart u tot wel 60% op uw energieverbruik voor warm water. De Voorverwarmer bestaat uit drie losse onderdelen; een voorraadvat met een losse terugloopunit die u binnen installeert en een collector die u op het dak plaatst.

De zonnecollector van de Voorverwarmer vangt het zonlicht op en zet dit om in bruikbare warmte. De opgevangen warmte wordt via het collectorcircuit overgedragen aan het tapwatercircuit, door middel van een terugloopunit. Het voorverwarmde tapwater wordt opgeslagen in de zonneboiler. De collectorpomp in de terugloopunit pompt het water rond in het collectorcircuit, de systeempomp pompt het tapwater door het tapwatercircuit. Op het moment dat er vraag is naar warm tapwater, zal het voorverwarmde water uit de zonneboiler via de cv-ketel naar het tappunt stromen.

  • Veel plaatsingsvrijheid door losse terugloopunit
  • Bespaart tot 60% van het energieverbruik voor warm water
  • Onderhoudsarm
  • Eenvoudig en snel te installeren

Direct een advies en vrijblijvende offerte aanvragen?

Wilt u meer advies op maat of een offerte? Vul ons contactformulier in, dan krijgt u z.s.m. een reactie.

Meer informatie of een offerte op maat? Klik hier.